SCHORPIOEN | 23 OKTOBER t/m 21 NOVEMBER

Het mysterieuze en krachtige seizoen van de schorpioen is begonnen. Het schorpioen seizoen komt als het noordelijk halfrond kouder en donkerder wordt, als de bomen hun bladeren verliezen, de gewassen sterven, dieren zich haasten om voorraden aan te leggen voor de winter en zich terugtrekken in hun hol.

Overal om ons heen in de natuur is er sprake van dood, beëindiging en transformatie, wat ook weerspiegeld wordt in onze psyche. Het is het einde van het oogstseizoen en het begin van onze reis naar de winter. Dit seizoen is wanneer we intiem worden met duisternis, wanneer de sluiers tussen deze wereld en de onzichtbare rijken dunner worden, waardoor een sterkere overdracht van energie tussen onze wereld en de verborgen wereld van de zielen mogelijk wordt.

De oude Kelten vierden Samhain tijdens dit seizoen en wij hebben Halloween en Dia De Los Muertos (Dag van de Doden). Allemaal tijdens het schorpioen seizoen. Deze tradities eren, vereren en verbinden ons allemaal op de een of andere manier met de dood, onze angsten, onze voorouders en de mysteries die in onze innerlijke duisternis liggen.

Schorpioenen hebben veel talenten en passies en kunnen zeer goed doordringen tot de kern van de zaak. Ze zijn de meest diepzinnige, intense en krachtigste persoonlijkheden van de dierenriem. Zelfs als ze kalm en zelfverzekerd overkomen, kan er onder het rustige oppervlakte een zee aan emoties zitten. Een schorpioen is net een vulkaan onder een kalm zeeoppervlakte, je verwacht het niet, maar hij kan elk moment uitbarsten. 

Typische eigenschappen:
Wilskracht en vastberadenheid,
Intuïtief en emotioneel,
Gepassioneerd en doelgericht,
Charismatisch en motiverend.


Maar ook….
Jaloers en kan negatieve emoties sterk vast houden,
Obsessief, koppig en kan heel gesloten zijn.

De schorpioen hoort bij het element water. Watertypes hebben gevoelens die net als water zijn. Het kan heel kalm zijn maar ook heel woest als een grote storm. Watertypes zijn emotioneel en gevoelig. Dit geeft ze het vermogen om zich goed in te leven in anderen. Als een watertype in balans is ervaar hij/zij zelfvertrouwen, standvastigheid, doorzettingsvermogen.

ETHERISCHE OLIËN & EDELSTENEN

Amethist
Amethist staat voor balans tussen lichaam en geest. De edelsteen helpt de schorpioen om rust te vinden bij heftige emoties en om te kunnen ontspannen.

Passende etherische oliën:

Lavendel, wierook, roomse kamille, sinaasappel, palo santo, sandelhout, geranium en ylang ylang.


Labradoriet

Labradoriet is een beschermende edelsteen die de schorpioen met beide benen weer op de grond kan zetten en opnieuw aarden na woede of andere heftige emoties.
Het is ook de steen van transformatie.
Passende etherische oliën
:
Copaiba, cederhout, wierook, patchouli, jasmijn, ylang ylang, grove den, vetiver en palo santo.

Obsidiaan

Obsidiaan staat voor zelfinzicht en het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door het openen van blokkades bij de schorpioen. Het kan helpen om op de waarheid naar boven te brengen. Iets dat zeer belangrijk is bij persoonlijke ontwikkeling en een schorpioen waarde aan hecht.

Passende etherische oliën
:
Scharlei, wierook, sandelhout, elemi, cipres, helicrys en salie.

Tijgeroog
Tijgeroog staat voor bescherming, zelfvertrouwen en sterke aarding. Door de aardende werking is het een zeer kalmerende steen. Iets wat de schorpioen goed kan gebruiken om een koel hoofd te houden in verhitte situaties.
Passende etherische oliën:

Lavendel, wierook, roomse kamille, sinaasappel, palo santo, sandelhout, geranium, ylang ylang, copaiba, cederhout, patchouli, jasmijn, grove den, vetiver en palo santo.
 

SCORPIO | roller blend
4 druppels bergamot
 olie
3 druppels grapefruit
 olie
2 druppels geranium
 olie
5 druppels sandelhout
 olie
1 druppel jasmijn olie

Meng alle druppels etherische oliën in een roller flesje en vul af met plantaardige olie. Je kunt hier nog een obsidiaanlabradoriet, tijgeroog of amethist edelsteen chipjes aan toevoegen of een roller balletjes op het flesje doen. Personaliseer het flesje met een mooie bijpassende sticker zodat je weet dat dit jouw sterrenbeeld roller is.

Het recept kan ook gebruikt worden als diffuser mix. Meng alle druppels etherische oliën in een pipet flesje en gebruikt het gewenste aantal druppels voor de diffuser. 

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December