De Synergie van Edelstenen en Etherische Oliën

Heb je ooit gehoord van de kracht van edelstenen en etherische oliën? Deze twee natuurlijke elementen kunnen elkaar perfect aanvullen en samenwerken om je welzijn te verbeteren. In deze blog leggen we uit wat etherische oliën en edelstenen zijn, waarom ze elkaar ondersteunen en hoe je ze samen kunt gebruiken. We zullen ook voorbeelden geven van etherische oliën en edelstenen die goed bij elkaar passen.

Alles op deze aarde bestaat uit energie. Dit is het begin van alles! Het is iets dat heel complex is, maar in het kort kan worden uitgelegd.

Alles bestaat uit moleculen. Moleculen maken verbindingen met elkaar en vormen samen een geheel: een boom, een zandkorrel, een vlinder, een grassprietje, de mens. Deze moleculen staan niet stil en zijn constant in beweging. Zelfs het grassprietje dat in de zon staat op een windstille dag. Zoals Albert Einstein zei: "Alles is energie."

Ons lichaam is ook een bol van energie. Iedere cel in het lichaam heeft een functie en is voortdurend aan het werk. Daarom produceren deze cellen energie. Ons lichaam is één vibrerende massa van energie en energie geeft trillingen. Zelfs als we diep slapen, is ons lichaam een vibrerende massa.

Alle trillingen zijn meetbaar. Dus ook die van onszelf en van edelstenen en etherische oliën. Frequentie is overal. Het kan ons helpen, ons genezen, maar frequentie kan ook schade aanrichten. De frequentie van ons (onder)bewustzijn kan inwerken op het fysieke lichaam, en vice versa kan de frequentie van het fysieke lichaam invloed hebben op het (onder)bewustzijn. Zelfs woorden hebben een frequentie en kunnen zowel ons fysiek als ons (onder)bewustzijn beïnvloeden. Onze frequentie is daarom ook nooit constant omdat deze voortdurend wordt beïnvloed.

WAT ZIJN ETHERISCHE OLIËN?
Etherische oliën zijn geconcentreerde vloeistoffen die worden gewonnen uit planten, bloemen, bladeren, schors, wortels en andere natuurlijke plantaardige bronnen. Ze bevatten de essentie (levenskracht) van de plant. Etherische oliën worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun aromatische, therapeutische en ondersteunende eigenschappen. Etherische oliën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt: aromatisch (inhalatie), lokaal (op de huid) en inwendig (consumptie). Het is vooral belangrijk om hoogwaardige etherische oliën te gebruiken die hun levenskracht behouden, zodat de olie ook de juiste frequentie bevat.

WAT ZIJN EDELSTENEN?
Edelstenen zijn natuurlijke mineralen die worden gewaardeerd om hun schoonheid, zeldzaamheid en energetische eigenschappen. Ze worden vaak gebruikt in sieraden, als decoratie in huis, tijdens meditatie en vooral als hulpmiddelen voor energiebalans. Elke edelsteen heeft zijn eigen unieke trillingen (frequentie) en kenmerken, die kunnen bijdragen aan fysieke, emotionele en spirituele balans.

WAAROM ONDERSTEUNEN EDELSTENEN EN ETHERISCHE OLIEN ELKAAR?
Zoals je nu weet, is alles energie en heeft alles zijn eigen frequentie. Etherische oliën en edelstenen kunnen elkaar aanvullen omdat ze beide de natuurlijke energie van de aarde bevatten en dus hun eigen frequentie hebben. Etherische oliën dragen de levenskracht van planten en bloemen, terwijl edelstenen de energie van mineralen en kristallen vasthouden. Wanneer je edelstenen en etherische oliën met dezelfde frequentie (kenmerken) gebruikt, kun je een synergetisch (samenwerkend) effect creëren. Dit helpt je balans te creëren en welzijn te bevorderen.

HOE KUN JE EDELSTENEN EN ETHERISCHE OLIËN SAMEN GEBRUIKEN?
Er zijn verschillende manieren om edelstenen en etherische oliën samen te gebruiken:

Aromatisch: Druppel een paar druppels etherische olie in een aromaband of aromaketting om de geur te verspreiden en de energetische eigenschappen van de steen te versterken.

Massageolie: Voeg enkele druppels etherische olie toe aan een plantaardige olie en gebruik de om edelstenen over je lichaam te wrijven voor ontspanning en rust. Let op, niet alle edelstenen zijn geschikt om met olie te gebruiken. Wil je hier meer over weten, lees dan het HANDBOEK | edelstenen en etherische oliën.

Meditatie: Breng een paar druppels verdunde etherische olie aan op de polsen en houd een edelsteen in je hand tijdens meditatie. Adem de geur van bijpassende etherische olie in om je te helpen bij het focussen en in balans brengen van je energie.

Elixers: Maak een kristalelixer door edelsteen chipjes in een roller- of pipetflesje te doen, voeg enkele druppels etherische olie toe en verdun met plantaardige olie. Laat het mengsel enkele uren staan om de energie te absorberen en breng het dan aan op bijvoorbeeld het gewenste chakra-punt.

Bekijk deze sets als je meer wilt leren over etherische oliën, edelstenen en chakra’s.

ETHERISCHE OLIE & EDELSTEEN COMBINATIES
Amethist en lavendelolie: Amethist staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen, en lavendelolie is ideaal voor ontspanning en stressverlichting.

Rozenkwarts en rozen- of geraniumolie: Rozenkwarts bevordert (zelf)liefde en zelfacceptatie, terwijl rozen- en geraniumolie beide het hart openen en emoties in het hart in balans brengen.

Tijgeroog en bergamot: Tijgeroog helpt bij het versterken van zelfvertrouwen, en bergamotolie is hierbij een mooie aanvulling. Het is de olie voor een goed humeur en om het zelfvertrouwen een boost te geven.

Bergkristal en pepermuntolie: Bergkristal versterkt helderheid en focus, terwijl pepermuntolie de geest verfrist en revitaliseert. Bergkristal bevat eigenschappen om andere edelstenen te versterken, net zoals pepermuntolie de werking van andere etherische oliën versterkt.

Lapis Lazuli en roomse kamilleolie: Lapis Lazuli helpt om eerlijk te communiceren, naar jezelf en anderen toe. Roomse kamille helpt bij de communicatie wanneer het nodig is om vanuit waarheid te spreken, zonder woede en bitterheid.

Fluoriet en limoenolie: Fluoriet staat voor mentale helderheid en concentratie en kan helpen structuur in het leven te brengen. Limoenolie kan met zijn frisse aroma een boost geven als je extra focus nodig hebt en om meer overzicht te creëren.

Rode jade en ylang-ylangolie: Rode jade is gerelateerd aan passie, vuur en vitaliteit. Ylang-ylangolie is de olie van romantiek en kan emotioneel evenwicht en comfort bevorderen.

Obsidiaan en patchouliolie: Obsidiaan staat voor bescherming en zeer sterke aarding. Patchouliolie geeft emotionele stabiliteit door je met beide benen op de grond te zetten.

Howliet en bergamotolie: Howliet is goed voor kalmte en stressvermindering. Bergamotolie is bekend om zijn kalmerende en opbeurende eigenschappen. Zonnestralen in een flesje zorgen voor een vrolijk humeur.

Deze combinaties bieden een breed scala aan mogelijkheden voor innerlijke balans en welzijn. Je kunt de edelsteen of etherische olie kiezen die het beste bij je behoeften en intenties past. Experimenteer en geniet van de voordelen van deze harmonieuze synergie tussen edelstenen en etherische oliën.

Als extra vind je hieronder een heerlijk roller blend recept voor aarding, rust en balans.

GROUNDING ELIXER BLEND
5 druppels patchouli olie
3 druppels ylang ylang olie
6 druppels zilver spar olie
10 druppels limoen olie

Doe enkele obsidiaan chipjes in een roller flesje of gebruik een roller flesje met chipjes en edelsteen roller, voeg alle druppels etherische olie toe en vul af met plantaardige olie. Laat het geheel enkele uren rusten zodat de elixer een geheel wordt. Breng het aan onder de voeten of of het heiligbeen.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December