BOOGSCHUTTER | 22 NOVEMBER t/m 21 DECEMBER

Het boogschutter seizoen is het begin van een cyclus van inspiratie en groei. Een tijd die je zal inspireren om te zoeken naar de hogere betekenis en het diepere doel van wat je doormaakt. Je begint aan een persoonlijke en collectieve zoektocht naar waarheid en authenticiteit.

De boogschutter, het negende teken van de dierenriem, is een yang. Yang staat voor het mannelijke en het wordt gezien als de lichte, warme, beweeglijke en doelgerichte kant. Het wordt ook wel de 'zonzijde van de berghelling' genoemd.

De boogschutter wordt geregeerd door Jupiter, de reus van het zonnestelsel, de planeet van overvloed en geluk, ook wel bekend als de 'Great Benefic' in de traditionele Astrologie. Alles wat Jupiter aanraakte werd gezegend met zijn heilzame aanwezigheid.

Een boogschutter is altijd gericht op de toekomst, zelfs in uitdagende tijden. Hij beschikt over een krachtig communicatief talent en weet dit effectief te benutten. De boogschutter omarmt grootse dromen en heeft de vastberadenheid en energie om ze te verwezenlijken. De creatieve geest leidt vaak tot briljante ideeën, en de spontaniteit maakt de boogschutter een welkome gast op sociale evenementen. Tegelijkertijd is de boogschutter  een fervent voorstander van vrijheid en zit ze nooit lang stil. Hij streeft ernaar om zijn plannen direct in actie om te zetten en staat klaar om actie te ondernemen wanneer dat nodig is.

Typische eigenschappen:
avontuurlijk en onafhankelijk:
optimistisch en creatief,
energiek en joviaal,
nieuwsgierig en ruimdenkend
eerlijk en open

Maar ook….
impulsief en ongeduldig
competitief en wil het liefst altijd winnen
soms te direct en willen altijd gelijk hebben.

De boogschutter hoort bij het element vuur. Vuur is voortdurend op zoek naar kansen en mogelijkheden. Hij is minder gefocust op zijn directe omgeving, maar heeft een scherp oog voor de bredere horizon: waar kan iets vandaan komen en welke potentiële toepassingen zijn er? Hij kan grootschalige ideeën en toekomstige mogelijkheden zien, maar vergeet soms de alledaagse dingen, zoals het kopen van wc-papier. Zolang er ruimte is voor groei en nieuwe mogelijkheden, gedijt Vuur en voelt hij zich zeker. Routine en beperkingen van zijn bewegingsvrijheid zijn voor hem echter problematisch, omdat ze zijn gevoel van mogelijkheden beperken.ETHERISCHE OLIËN & EDELSTENEN

Amethist
Amethist heeft een ontspannende werking en helpt de energieke en ongeduldige boogschutter om een moment van rust te nemen.
Passende etherische oliën:
Lavendel, wierook, roomse kamille, sinaasappel, palo santo, sandelhout, geranium, mandarijn, vetiver en ylang ylang.


Labradoriet
Labradoriet geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen aan de Boogschutter. Het maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. Kan ook helpen met opnieuw aarden na heftige emoties.
Passende etherische oliën:
Copaiba, cederhout, wierook, patchouli, jasmijn, jeneverbes, ylang ylang, grove den, vetiver en palo santo.


Tijgeroog
Tijgeroog stimuleert het verantwoordelijkheidsgevoel dat de impulsieve boogschutter soms mist. Geeft ook aarding en helpt het analytisch vermogen. Verder is tijgeroog een beschermende steen.
Passende etherische oliën:
Lavendel, wierook, roomse kamille, sinaasappel, palo santo, sandelhout, geranium, ylang ylang, copaiba, cederhout, patchouli, jasmijn, grove den, vetiver en palo santo.

Lapis lazuli
Lapis lazuli geeft de boogschutter zelfinzicht en versterkt de intuïtie. De steen helpt daarnaast ook om innerlijke rust en waarheid te vinden en stimuleert duidelijk en eerlijke communicatie.
Passende etherische oliën:
Eucalyptus, grove den, lavendel, pepermunt, roomse kamille, sparren en ravintsara.SAGITTAURIUS | roller blend
8 druppels grapefruit olie

2 druppels jasmijn olie

4 druppels pepermunt olie

3 druppels vetiver olie

10 druppels jeneverbes olieMeng alle druppels etherische oliën in een 10ml roller flesje en vul af met plantaardige olie. Je kunt hier nog een labradoriet, lapis lazuli , tijgeroog of amethist edelsteen chipjes aan toevoegen of een roller balletjes op het flesje doen. Personaliseer het flesje met een mooie bijpassende sticker zodat je weet dat dit jouw sterrenbeeld roller is.

Het recept kan ook gebruikt worden als diffuser mix. Meng alle druppels etherische oliën in een pipet flesje en gebruikt het gewenste aantal druppels voor de diffuser. 

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December