MIX IT!

Wist je dat het beter is om etherische oliën te mixen en even te laten rusten voor gebruik? Ik vind het zelf handiger om een voorraad blends van etherische olie te hebben om snel in de diffuser te doen. Nadat ik dit een paar keer gedaan had merkte ik dat de geur veel beter werd. Later leerde ik tijdens mijn opleiding voor aromatherapie dat alle etherische oliën uit unieke moleculaire samenstellingen bestaan waardoor iedere etherische olie zijn eigen specifieke ondersteunende werking heeft.

Als je meerdere enkelvoudige oliën (singles) mengt en deze eerst laat rusten, ontstaan er nieuwe verbindingen tussen de verschillende moleculen. Je blend of mix wordt daardoor krachtiger, veelzijdiger en de geur is meer één geheel. Meng de etherische oliën in het flesjes of potje waarin je ze gaat gebruiken maar verdun ze niet meteen met een plantaardige olie. Ik laat de mix tussen de 1 tot 24 uren staan. Hoe langer de mix rust des te beter de geur is.

Je kunt je mix of blend vervolgens ergens in verwerken zoals in badbruisballen of in een balsem of verdunnen met een plantaardige olie om plaatselijk op de huid aan te brengen. Of gebruik de blend in de diffuser. Als ik een mix maakt voor een diffuser dan meng ik alle etherische oliën in een pipet flesje. Een pipet flesje is heel handig omdat je dan makkelijke het gewenste aantal druppels kunt doseren. Ik ben heel erg benieuwd of jij ook het verschil ruikt als je de mix net gemaakt hebt en na enkele dagen of weken.

Graag deel ik deze heerlijke diffuser recepten waar de geur na het mixen en rusten veel beter is! Succes! 

VANILLA SPICE
4 druppels vanille
2 druppels kaneel
2 druppels sinaasappel

JASMINE LOVE 
2 druppels jasmijn
3 druppels mandarijn
2 druppels lavendel

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December